Docu op zondag: “De 25% revolutie”

Broederlijk Delen maakte een schitterende documentaire ter ondersteuning van haar campagne die dit jaar, opnieuw, “anders dan anders” verloopt. Deze korte documentaire zoomt in op het economische model dat belastend is voor onze planeet, en tegelijk de sociale ongelijkheid voedt. Hoe kan het anders? Een andere kijk op de situatie en een oproep voor meer betrokkenheid en actie. Broederlijk Delen bestaat dit jaar 60 jaar.

Ons huidige economische model is belastend voor onze planeet en voedt sociale ongelijkheid. We zitten op een ramkoers. Dat is ondertussen geen mening meer, maar een voldongen feit. Nu kan je grosso modo drie groepen mensen onderscheiden die elk op een andere manier met deze waarheid omgaan. Je hebt negationisten, doemdenkers en doeners.

Deze documentaire is voor de doeners. In deze korte documentaire geeft Broederlijk Delen een podium aan doeners die hun buikgevoel volgen en gaandeweg ontdekken dat ze gelijk hebben: er bestaat wel degelijk een evenwichtig, economisch model waarin alle partijen winnen. Aan de hand van hun verhalen willen zij de kijker er niet alleen bewust van maken dat er alternatieven bestaan, maar ook inspireren om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Want er is maar 25 % van de bevolking nodig om het tij te keren.

De vastencampagne van Broederlijk Delen: “Delen doet goed”, kun je steunen op verschillende manieren, waaronder een originele sms-actie, die nog loopt tot 31 maart.

Je leest alle informatie over de werking van Broederlijk Delen en hun jaarlijkse actie op hun website http://www.broederlijkdelen.be